top of page

Heike Graefin von Schlippenbach

Heike von Schlippenbach is in 1978 afgestudeerd  als  fysiotherapeut aan de Hochschule, Hannover (D) . In 2005 heeft  zij haar diploma geregistreerd bekkenfysiotherapeut behaald.     

                                 

Tussen 1978 en 1982 heeft zij in verschillende ziekenhuizen in Duitsland gewerkt.

Door haar huwelijk met een Nederlander kwam zij in 1982 naar Rotterdam.                                                                                                

De eerste jaren in Nederland werkte zij voor de Thuiszorg Rotterdam gaf Bewegen voor ouderen en cursussen zwangerschapsgymnastiek . 

                                           

In 1993 is zij samen met twee collega’s Pelvicum Fysiotherapie gestart. Dit was een van de eerste gespecialiseerde praktijken voor volwassenen en kinderen met bekken- en bekkenbodemklachten.         

Van 2001 tot 2009 was zij naast het werken bij Pelvicum Fysiotherapie in dienst bij het Erasmus MC Rotterdam als bekkenfysiotherapeut. In deze tijd heeft zij klinische en poliklinische patiënten begeleid op verwijzing van de Gynaecoloog, Uroloog , Seksuoloog en Darmspecialist. Tevens was zij verbonden aan het Bekkenbodemcentrum van het Erasmus MC.

 

Heike heeft de post-HBO opleiding Seksuologie voor hulpverleners in Utrecht afgerond. Zij verdiept hiermee haar speciale aandacht voor seksuologische problematiek rond de bekkenbodem.

 

Heike werkt op dinsdag en donderdag  als bekkenfysiotherapeut voor volwassenen bij Pelvicum Fysiotherapie.

 

bottom of page