top of page

Individuele begeleiding

Helaas zit de vroegere “zwangerschapsgymnastiek” (die de laatste jaren al een heel modern “fitness-jasje” had gekregen en “Zwanger-fit” was geworden) niet meer in het AWBZ pakket.

 

Je kunt tegenwoordig gebruik maken van alle cursussen die commercieel worden aangeboden op dit gebied, zoals Zwangerfit of bijvoorbeeld  zwangerschapsyoga of zwangerschapsbegeleiding op haptonomische basis.

 

Voor iedereen die liever niet in een groep een optimale voorbereiding op de bevalling wil volgen heeft  Pelvicum Fysiotherapie Schiedam de mogelijkheid om de belangrijkste informatie en tips te krijgen in een persoonlijke sessie van een uur.

In dit uur is er informatie over de bevalling, over de rol van zowel de aanstaande moeder als de partner of een ander die bij de bevalling aanwezig zal zijn om de barende vrouw te assisteren en te ondersteunen.

'Wanneer begint de bevalling", "Wat kan ik het beste doen om de weeën op te vangen", "Wat kan de partner het beste wel en niet doen", "Hoe verloopt het in het ziekenhuis", "Hoe kan ik mij het beste voorbereiden"? Zomaar wat vragen die in dat uur aan de orde komen.

'De bevalling is het ultieme flapdrol moment van de man.', is een uitspraak van acteur en schrijver Bas Ragas. Juist dat kan anders als de partner goed geïnformeerd is over zijn of haar rol tijdens de bevalling. Deze rol is vele malen groter dan de partner zich vaak realiseert en het is goed om je goed voor te bereiden.

De kosten voor dit uur zijn € 90,-.

Deze begeleiding wordt gegeven door Heike von Schlippenbach.

Voor verdere informatie kunt u bellen naar de praktijk (bij voorkeur op dinsdag of donderdag) of mailen naar heike@denieuwedam.nl . Voor een afspraak kunt u bellen naar de praktijk.

Indien u belt voor een afspraak wilt u dan melden dat het gaat over individuele begeleiding.

bottom of page