top of page

Post Partum Consult Bekkenfysiotherapie

Controleer je bekken(bodem)

Ben je tussen de 6 weken en 9 maanden geleden bevallen? Vul dan de vragenlijst in op  www.bekkenbodemcheck.nl in. Je kunt hiermee nagaan of je klachten hebt in en rond je bekken. Of dat je kans hebt die later te krijgen. Als je klachten hebt in en rond je bekken kun je daar veel aan doen. Ook om ze te voorkomen. We kijken naar de antwoorden die jij invult en geven je dan een advies dat bij jou past.

LET OP: Het Post Partum Consult is gericht op preventie en wordt dus niet vergoed vanuit de verzekering! (Als je echt klachten hebt is contact met de bekkenfysiotherapeut gericht op herstel en dat valt natuurlijk wel onder de verzekering). Wil je dus vooral advies dan moet je er rekening mee houden dat er aan het consult kosten verbonden zijn. 

Voor het consult wordt een uur uitgetrokken: er wordt onderzoek van het bekken en de bekkenbodem gedaan en er worden uitgebreide adviezen gegeven over oefeningen die je zou kunnen doen, of je al kunt sporten, waar je (voorlopig) nog even rustig aan mee moet doen en hoe je dingen in het dagelijks leven (tillen, bukken) zo goed mogelijk kunt doen.

Kosten in 2022: € 100,-

Bekken en bekkenbodem

Je bekken vormt een van de belangrijkste onderdelen van je lijf. Het verbindt je ruggengraat met je benen. Ook draagt het bekken het gewicht van je bovenlijf en bepaalt hoe jij je beweegt. De bekkenbodem vind je aan de onderkant van je bekken. Het bestaat uit bindweefsel en spieren. Die dragen samen de organen in het bekken: je blaas, je baarmoeder met je schede en je darmen. Ze openen en sluiten het bekken aan de onderkant af.

bbc website.jpg

Get a Quote

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content.

Thanks for submitting!
bottom of page