top of page

Winny Hartman

 

Winny Hartman heeft in 1987 de opleiding Fysiotherapie  aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie afgerond en in 2008 de post-HBO-opleiding Bekkenfysiotherapie aan de SOMT.



In 1989 heeft ze haar eerste cursus rond het bekken/de bekkenbodem gevolgd. In de jaren daarna heeft zij vele cursussen en symposia gevolgd over en bekken- en bekkenbodemklachten bij mannen, vrouwen en kinderen. Vanwege al deze reeds opgedane kennis, kon zij om geregistreerd bekkenfysiotherapeut te worden volstaan met de Verkorte Opleiding Bekkenfysiotherapie, welke zij in 2008 gedaan heeft.

 

Van 1989 - 2006 gaf zij cursussen “Pre en postnatale educatie” (in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis), “Omgaan met chronische pijnklachten” en “Reumazwemmen” via de Thuiszorg Nieuwe Waterweg Noord (tegenwoordig Careyn).



Van januari 1999 – oktober 2010 heeft zij in Maasluis als zelfstandige in de groepspraktijk Fysico Maassluis gewerkt, waar zij in eerste instantie de algemene fysiotherapie combineerde met specifieke bekken- en bekkenbodemklachten, maar zich al snel alleen nog op de bekkengerelateerde klachten toelegde. Hierbij behandelde zij zowel mannen, vrouwen als kinderen.



Sinds 2000 is Winny lid van de Bekkenbodemwerkgroep Rijnmond (BWR), een werkgroep voor bekkenfysiotherapeuten en algemeen fysiotherapeuten die zich toeleggen op bekken- en bekkenbodem gerelateerde klachten. Zij heeft binnen de BWR diverse bestuursfuncties bekleed en heeft sinds 2018 alle stokjes overgedragen.

Van 2003 – 2010 was zij praktijkdocent bij de cursussen “Funktie en funktiestoornissen van de bekkenbodem” van het Paramedisch Instituut.



In 2003 ging zij  1 dag per week bij Pelvicum Fysiotherapie in Schiedam als bekkenfysiotherapeut werken, inmiddels werkt zij 3 dagen per week (maandag, donderdag en vrijdag).

Sinds 1 januari 2016 is Winny ook weer in Maassluis actief. Op de Hellingkade  is zij een dependance van Pelvicum Schiedam gestart: Pelvicum Maassluis. Zij is daar op dinsdagmiddag.

Vanaf september 2018 werkt Winny 1 x per maand in het SFG-Vlietland samen met een uroloog en een gynaecoloog in het Bekkenbodem Centrum. Tijdens het bekkenbodemspreekuur worden dames met klachten op urologisch/gynaecologisch gebied gescreend en wordt bepaalt welk behandeltraject er verder gevolgd zal worden. Winny doet hierbij het inwendig onderzoek naar het functioneren van de bekkenbodem.

Naast het behandelen van klachten rond de  zwangerschap en verzakkingsklachten bij vrouwen, en  problemen  rond het plassen (niet goed op kunnen houden of juist niet goed leeg kunnen plassen)  of rond seksualiteit bij vrouwen èn mannen, specialiseert Winny zich in het behandelen van klachten op het gebied van ontlasting (verlies van ontlasting, slecht herkennen van aandrang, obstipatie, problemen na darmoperaties) en pijnklachten rond de stuit en in het genitale gebied en in de buik bij volwassenen.

Winny werkt met de INDIBA. Zie Pelvicum/Indiba 

Winny behandelt geen kinderen.

 

bottom of page